tisdag 12 mars 2013

Rutiner

Det är inga sena kvällar här i veckorna. Kl 21.30 kryper vi ofta till kojs. Juni sover faktiskt helt ok nu, så på nätterna så får vi oftast sova. Dock börjar dagen tidigt, jag går upp 06, för att vara på jobbet i tid, för att sen kunna hämta barnen 15.30-16.00. Det här med rutiner närmast är nödvändigt just nu, och förmodligen nyckeln till att vi upplever att vardagen ändå går ihop bra. Vi planerar matsedel, handlar inför veckan på söndagar (ej att föredra att åka till Ica Maxi på em med två dagiströtta barn) och på torsdagskvällarna så städar en och den andra åker och handlar inför helgen.
Att veckohandla har verkligen underlättat. Man äter bra, och det är dessutom mer prisvärt att planera sina middagar istället för att småhandla.
Vi försöker också att röja undan på kvällen innan vi går och lägger oss, tömma diskmaskinen och köra en maskin tvätt lite då och då för att undvika gigantiska tvättberg.
Det kan låta löjligt, men just nu är de små sakerna avgörande för att få ihop och ha en så harmonisk och trivsam vardag som möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar